Biografie

Sneckers is een 5-koppige nieuwe rockband uit het zuiden des lands. Wat maakt deze band boeiend? Ten eerste natuurlijk de muziek. Een diverse mix van stevige en eigentijdse rockmuziek, waarbij ook gevoelig akoestisch werk niet geschuwd wordt. Ten tweede de ‘front-woman’ die met haar buitengewoon krachtige stem door elke zaalmix heen snijdt. Ten derde de muzikanten achter deze stem die wel raad weten met hun instrument naar keuze. Tenslotte, vóóral de niet te vergeten meeslepende energie die ontstaat, wanneer de bandleden samen het podium beklimmen. De muziek van Sneckers kent veel verschillende invloeden, omdat de bandleden muzikaal uit verschillende richtingen komen.

Gitarist Rene Korver is gestart als metal gitarist en heeft daarna de progressieve en stoner rock omarmd. Voor hem is Frank Zappa een God en hij draagt nog wel eens een QOTSA t-shirt.

Gitarist Peter Vluggen heeft verreweg de meeste ervaring in de band. Daar waar hij vroeger het liefst op het puntje van het podium zijn sologitaar liet gieren, kiest hij nu eerder voor mooie subtiele aanvullingen, geïnspireerd door een veelvoud van stromingen waaronder jazz muziek. Verzonken onder een baseballcap, musiceert hij nu het liefst in alle “rust” op het podium.

Zangeres Evelien Snackers (what’s in a name?) is gecharmeerd van stevige rockchicks als Beth Hart, Skin en Anouk, maar ook van diverse singer-songwriters zoals Alela Diane en Charlie Dée. Evelien is een kleine tornado op het podium die keer op keer respect afdwingt bij het publiek.

Drummer Maurice Van Dijk is al langer bekend bij Sneckers, maar heeft altijd de drumkruk aan zich voorbij laten gaan. Tot nu dan, want deze keer zit hij er op. Zijn roots liggen ergens bij KISS. Zijn voorkeur zit ‘m in de groove en hij gaat er alles aan doen, dat je niet stil blijft staan bij een gig van Sneckers!

Bassist Paul Rinkens houdt van het baswerk van Iron Maiden’s Steve Harris en RHCP’s Flea en laat het liefst zijn basgitaar een eigen leven leiden door de muziek heen, op een ingetogen, maar stuwende wijze. Allen moduleren de ideeën binnen het Sneckers-collectief tot iets, wat elk bandlid mooi vindt.

Dit maakt Sneckers muziek afwisselend en verrassend, ook voor onszelf. Sneckers is gestart met optreden in 2010 en zeer goed ontvangen tijdens de diverse try-outs en optredens die de band gegeven heeft. Ook hebben zij vaker (semi-)akoestische sets gespeeld voor lokale radio stations zoals L1 en RTV Parkstad en voor Nieuwe Nor’s “Geen GeDonder.” Na de Nieuwe Nor werd op internet geschreven, dat de band zelfs akoestisch overkwam alsof zij een compleet stadion moesten platspelen.

In 2012 is Sneckers de studio ingedoken om een demo op te nemen en zijn zij in hun repetitieruimte in Kerkrade hard aan het werk geweest om nieuw materiaal te ontwikkelen. Verder heeft Sneckers diverse podia bespeeld.

2013 is daarom met zekerheid hét jaar dat wij on stage staan op festivals, binnen poppodia, cafés, etc, en verder gaan met de ontwikkeling van nieuwe tracks!

2014 is het jaar waarin Sneckers Pop on Top The Battle heeft gewonnen, en op 24 Mei het bekende festival mag openen in Valkenburg.